Gıda Analizi
Gıda maddelerinin sağlıklı şekilde tüketilebilmesi adına detaylı şekilde incelenmesine gıda analizi adı verilmektedir. Artan insan nüfusu ile birlikte tüketim ürünlerinin önemi de doğru orantılı şekilde artış göstermektedir.
Gıda analizi, gıda maddelerinin kimyasal bileşimi, işlenmesi, kalite kontrolü (QC) ve kontaminasyonu hakkında bilgi sağlayabilen, gıda ve ticaret yasalarına uygunluğu sağlayan çok önemli bir analitik kimya dalıdır. Ürünün orijinalliğini ve güvenliğini sağlamak, gıda alanındaki ana taleplerden biridir ve ayrıca, yiyeceklerinde ne olduğuna dair artan tüketici endişelerini gidermeyi amaçlamaktadır.
Laboratuvarımız bünyesinde araştırma ve hizmet alımı amaçlı müşterilerin veya ortak ekip üyelerinin talepleri karşılanmaktadır. İstenen talebe uygun kurum içi veya literatürden alınan metotlar uygulanmaktadır.