Projeler ve Yayınlar
- Development of genome-based strategies for detection, identification and controlling pathogenic phytoplasmas- TUBITAK
- Türkiye'de Yayılış Gösteren Cerasus L. (Rosaceae) Cinsi Taksonları Üzerinde Moleküler Sistematik ve Fitokimyasal Çalışmalar - TUBİTAK
- Türkiyenin farklı bölgelerinde üretilen bazı monofloral balların mineral içerik uçucu bileşen ve antimikrobiyal aktivitelerinin incelenmesi – BAP
- Farklı çözücülerde ekstrakt edilen propolis örneğinin kimyasal içeriklerinin ve biyoaktif özelliklerinin karşılaştırılması - BAP
- Çalı ve ağaçsı Cerasus sensu Browicz taksonlarının RADSeq yöntemiyle genom düzeyinde SNP profiline dayalı olarak genotiplendirilmesi ve filogenetik analizleri - BAP
- Etil Metansulfonat (EMS) Mutantı Chlorella vulgaris'in Biyoreaktörde Yetiştirilmesi, Gelişimi ve Yağ Asidi İçeriğinin Araştırılması - BAP
- Kuraklık Stresi Altında Yetiştirilen Mercimek (Lens culinaris Medik.) BitkisindeTranskriptom (RNA-sek) Analizi - BAP
- Thuja orientalis L. Bitkisinin Uçucu Yağ İçeriklerinin GC-MS ile Belirlenmesi - BAP
- Tunceli Sarımsağının (Allium tuncelianum L.) Organosülfür Bileşiklerinin GC-MS ve UHPLC Analizleri - BAP
- Süperkritik CO2 Ekstraksiyon Sistemi İle Yalancı İğde Meyve ve Tohum Yağı Eldesi ve Endüstriye Yönelik Üretim Koşullarının Optimizasyonu - TAGEM
Mayda, N., Özkök, A., Bayram, N. E., Gerçek, Y. C., & Sorkun, K. (2020). Bee bread and bee pollen of different plant sources: determination of phenolic content, antioxidant activity, fatty acid and element profiles. Journal of Food Measurement and Characterization, 1-15.
Bayram, S., Bayram, N. E., Gercek, Y. C., Aydogan, M. N., & Oz, G. C. (2017). Chemical analysis and antimicrobial effect of propolis from Hakkari province of turkey against some pathogenic microorganisms. European Journal of Biology, 76(2), 74-78.
Bayram, S., Bayram, N. E., Gercek, Y. C., & Sorkun, K. (2016). Anticytotoxic and antimutagenic effects of propolis on human lymphocytes in vitro. Mellifera, 16(2), 38-46.
Ecem Bayram, N., & Gercek, Y. C. (2019). Appropriate maceration duration for the extraction of propolis. Fresenius Environmental Bulletin, 28(1), 188-192.
Bayram, N. E., Gerçek, Y. C., & Öz, G. C. Screening for antioxidant capacity, pollen types and phytochemical profile by GC/MS and UHPLC from propolis.
Bayram, N. E., Gerçek, Y. C., Bayram, S., & Toğar, B. (2019). Effects of processing methods and extraction solvents on the chemical content and bioactive properties of propolis. Journal of Food Measurement and Characterization, 1-12.